Talk:NRC ePaper/nl

From MobileRead
Jump to: navigation, search

Contents

[edit] Behoefte aan "oude" gebruiker

Ik heb een eerste begin gemaakt met het aanpassen van de pagina naar aanleiding van het beschikbaar komen van de nieuwe opzet van NRC ePaper met ingang van 20 oktober 2009. Ik kan echter van een groot aantal kritiekpunten niet helemaal inschatten in hoeverre die nu in de nieuwe versie nog steeds voor komen. Sowieso zijn er in de nieuwe situatie twee edities (PDF en EPUB) die flink verschillen in opmaak. Een aantal van de functionele of inhoudelijke kritiekpunten zouden echter zeker nog steeds kunnen gelden.

Er is dus eigenlijk behoefte aan iemand die de oude situatie kent en aan de hand van het nieuwe proefabonnement wil kijken welke opmerkingen zeker moeten blijven staan.

--PiAir 09:14, 24 October 2009 (UTC)

Hallo PiAir,

Zeer bedankt dat je aan een update begonnen bent. Al sinds half april 2009 is de ePaper aanmerkelijk verbeterd en het werd hoog tijd dat dat op deze pagina duidelijk werd. Ik heb het helaas zelf op dit moment te druk om er aan te werken.

Een paar tips:

  • Het lijkt af en toe alsof je denkt dat de oude manier van afleveren niet meer bestaat, maar dat is wel zo en die kent nog steeds allerlei beperkingen.
  • Mede daarom lijkt het me handig als er een duidelijk onderscheid gemaakt wordt tussen enerzijds zaken die te maken hebben met de wijze van levering (via iDS of NRC download site) en anderzijds zaken die met opmaak etc. te maken hebben. De opmaak is in oktober 2009 niet echt veranderd, de wijze van levering wel. Het is bijvoorbeeld duidelijker als je 'levering via iDS' schrijft, inplaats van 'de versie van voor 20 oktober 2009'.
  • Ik denk dat het voor de niet ingewijde lezer duidelijker zou zijn als de stand van zaken nu vertelt wordt, inplaats van te vertellen wat er veranderd is. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk als je zegt 'the dedicated website remains' als je niet eerst iets over die website verteld hebt. 'De ePaper wordt op 2 manieren beschikbaar gesteld, namelijk via de iRex delivery service als voor de iLiad geoptimaliseerde pdf en via de NRC website als download in pdf en epub formaat' is bijvoorbeeld duidelijker dan 'De uitlevering is niet langer beperkt tot het iRex Delivery Service. De krant wordt nu in EPUB en PDF formaat aangeboden.'. Die laatste zin snap je alleen als je weet dat eerder de ePaper uitsluitend via de iRex Delivery Service beschikbaar werd gesteld.

Arno Wouters 23:16, 28 October 2009 (UTC)

Zoals je ziet heb ik toch een stevige revisie doorgevoerd. Ik kon het niet laten .... Het is wel laat geworden. Welterusten.

Arno Wouters 01:48, 29 October 2009 (UTC)

[edit] Engelse aanhef

Ik heb de Engelse aanhef ingekort en van een toelichting voorzien. Deze aanhef dient vooral om te voorkomen dat de pagina van MobiRead verwijdert wordt omdat zij niet in het Engels, de officiƫle voertaal op MobiRead, geschreven is. Door een korte Engelse uitleg hoopten we te bereiken dat ze ons zouden tolereren en tot nu toe lijkt dat gelukt. Het lijkt me niet verstandig om de toelichting te schrappen, noch om veel informatie te verschaffen die voor mensen die geen Nederlands kunnen begrijpen niet interessant is. Wie geen Nederlands kan lezen heeft niets aan de tip om epub naar mobipocket te converteren, daarom kan deze tip beter in het Nederlandse deel gegeven worden.

Arno Wouters 23:52, 28 October 2009 (UTC)

[edit] Gebruik van handtekening (tildes)

Als ik klaar ben met toevoegen, typ ik vier tildes ~~~~ blijft mijn naam er dan altijd bijstaan? (na acceptatie toevoeging) of verdwijnt ie dan automatisch. Hapipiko 08:59, 20 June 2008 (EDT)

Hoi, ik heb deze vraag zonder hem gezien te hebben al op het forum beantwoord! Je naam en de dagtekening blijven er staan, tenzij iemand hem weer verwijdert (heb ik nu gedaan). Het is dan ook niet de bedoeling dat je die tildes gebruikt, althans niet in het artikel. Ze zijn bedoelt voor overlegpagina's zoals deze. Het wiki-programma registreert zelf wie wanneer welke wijziging gemaakt heeft, dat kun je opvragen door op geschiedenis/history bovenaan het artikel te klikken. Arno Wouters 11:55, 20 June 2008 (EDT)

dag Arno, heb nog een ondertekening verwijderd en enkele kleine toevoegingen gedaan.

  • verwijderd bij externe links: mijn ondertekening
  • lijst met klachten: gisteren ontbrak bij mij alweer Kamagurka
  • kritiek: toegevoegd: - van deze verlenging- na: lengte

Hapipiko 08:23, 21 June 2008 (EDT)

[edit] Samenvatten van wijzigingen

Als je een artikel bewerkt zie je onder het bewerkingsvenster een aantal opmerkingen over copyright. Daaronder staat een veld waar je een 'summary' kunt invullen. Het is de bedoeling dat je hier kort samenvat welke wijzigingen je aangebracht heb. Deze samenvattingen zijn te zien in het history scherm en maken het voor andere bewerkers mogelijk bij te houden wat er zoal veranderd is. Vriendelijk verzoek dus om die samenvattingen in te vullen! Dat history scherm is nl. veel overzichtelijker dan deze pagina. Arno Wouters 15:07, 21 June 2008 (EDT)

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
MobileRead Networks
Toolbox